Folosind o masina de tocat carne profesionala putem pregati carnea pentru burgeri, chiftele, perisoare si multe alte mancaruri gustoase. Fie ca esti un proprietar de restaurant sau gatesti des de acasa este nevoie sa iti alegi o masina de tocat carne de calitate pentru a putea sa iti pregatesti preparatul cat mai calitativ si eficien.
Chiar dacă America este considerată patria hamburgerului, se pare că moda chiftelelor în chiflă ar fi pornit de la imigranţii germani din Hamburg care au ajuns in SUA în secolul al XIX-lea şi au început să vândă bucăţile imense din carne de vită. Burgerul modern, aşa cum îl ştim astăzi, ar fi fost inventat în statul Wisconsin. În 1885, Charles Nagreen a început să vândă la târguri locale chiftelele clasice sub formă de sendvişuri numite hamburgeri. În timp, burgerul a devenit tot mai complex, cu tot mai multe ingrediente şi sosuri.
Noi am selectat cateva retete pentru a pregati un burger delicios si va invitam sa le incercati!
Sfaturile celor de la gustos.ro
Pana pregatiti carnea, lasati gratarul sa se incinga.
Intre timp, impartiti carnea in 4 gramajoare din care faceti 4 chiftele de burgeri. Incercati sa nu faceti chiftelele prea compacte, iar dupa ce le turtiti, este ideal ca acestea sa nu aiba o grosime mai mare de 2 cm.
Cu degetul mare, faceti o mica gropita, nu foarte adanca, in mijlocul fiecarei chiftele. Apoi, condimentati-le cu sare si piper.
Gratarul se unge cu un prosop de hartie inmuiat in ulei si chiftelele se pun pe gratar cu gropita in sus.
Se lasa pe foc timp de 4-5 minute, fara a se apasa pe ele. Apoi, se intorc pe cealalta parte si se lasa tot 4-5 minute. Astfel, veti obtine un burger facut medium.
Pentru a vedea daca este facuta carnea din interior, se recomanda sa infigeti in chiftea un termometru pentru gatit. Acesta ar trebui sa arate temperatura de 68 de grade.
otodata, Chef Charles Michel, care a lucrat in mai multe restaurante cu stele Michelin si care acum este chef rezident la Laboratorul de Cercetare a Perceptiei Senzoriale din cadrul Universitatii Oxford, spune ca burgerul perfect trebuie sa aiba urmatoarele 9 straturi, in exact aceasta ordine, de sus in jos:
1. Jumatate de chifla cu seminte si stropita cu ulei de susan
2. Sos de ardei Chipotle
3. Frunze crocante de salata si cateva felii de castravete murat
4. O felie suculenta de rosie
5. O felie prajita de prosciutto (Jamon Serrano) si inele de ceapa pane
6. Doua felii topite de branza Camembert
7. O chiftea de carne (din vita Wagyu) condimentata cu sos barbecue, sare, piper si ceapa taiata marunt
8. Ketchup
9. Jumatate de chifla stropita cu sos de soia
Michel spune ca aceste straturi ne stimuleaza toate simturile si de aceea nu exista o metoda mai buna de a pregati un burger.
( https://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/sfaturi-practice/cum-se-pregateste-carnea-pentru-cel-mai-bun-burger.html )
2. Burgerul lui Jamie Oliver – “Insanity Burger”
Ingrediente:
500 gr carne tocată,
amestec de porc şi de vită 6 felii bacon (opţional)
sare
piper
ketchup dulce
muştar dulce
2 cepe roşii mari
6 felii de gouda, emmentaler sau orice tip de caşcaval doriţi
6 chifle pentru hamburger
maioneză
3-4 castraveţi muraţi
salata iceberg sau salată verde, clasică – 8 sau 10 frunze
Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă împreună cu o lingură de ketchup, una de muştar, o jumătate de linguriţă de sare şi piper. Se formează 6 burgeri şi se lasă la frigider cel puţin o oră. Între timp se pregătesc şi celelalte ingrediente pentru burgeri. Ceapa se taie rondele şi se amestecă cu un praf de sare, piper şi o linguriţă de oţet alb de vin, după care se lasă deoparte. Salata se taie sau se rupe şi se amestecă cu 5 sau 6 linguriţe de maioneză, până se formează o salată cremoasă. La rândul lor, castraveţii se taie rondele, iar chiflele în jumătate. Prăjiţi feliile de bacon în tigaie, pe ambele părţi, şi lăsaţi-le pe o farfurie. După toate aceste pregătiri, încingeţi o tigaie de teflon sau un grill electric, dacă nu-i faceţi la grătar de lemne sau cărbuni, şi puneţi burgerii. Fiecare se lasă aproximativ 2 minute pe o parte, până se rumenesc, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu muştar. Se lasă la prăjit tot 2 minute, după care se întorc şi se dau cu muştar şi pe cealaltă parte. Se mai lasă pe foc timp de 1 minut, ca să adăugaţi şi caşcavalul deasupra, apoi scoateţi burgerii pe farfurie. Urmează să încălziţi puţin în tigaie jumătăţile de chifle, apoi le scoateţi şi începeţi să montaţi hamburgerii. Pe baza chiflei se pune puţină salată verde cu maioneză, bacon, un burger, după care se adaugă salată de ceapă, castraveţi muraţi şi deasupra se închide cu capacul chiflei, pe care l-aţi uns puţin ketchup pe interior. Burgerii se servesc calzi, eventual cu o saltă de roşii ori cu cartofi prăjiţi. Poftă bună!
3. Burger din carne de vita
Ingrediente:
500 gr carne de vită tocată
2 ouă
1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
1 ceapă tocată mărunt
3 căţei de usturoi pisaţi
sare, piper 2 linguriţe cu amestec de mărar, oregano, cimbru, boia de ardei (dulce sau iute, cum preferaţi)
chifle cu susan
caşcaval felii
salata verde
felii de roşii
Mod de preparare:
Carnea de vită se amestecă bine cu ceapa, ouăle, bicarbonatul, usturoiul, sarea, piperul şi mixul de ierburi aromatice. Compoziţia se lasă să se odihnească un sfert de oră şi apoi formăm chiftele şi le punem într-o tavă pe hârtie de copt. Băgăm tava la cuptor, la 200 grade, timp de 15 minute, dar burgerii pot fi făcuţi şi la grătar sau prăjiţi în foarte puţin ulei, conform gustos.ro. Se pune câte o bucată de carne în chiflă, adăugaţi feliile de caşcaval, roşiile şi salata. Puteţi să adăugaţi şi un sos, ketchup sau muştar, după preferinţă. Se savurează calzi. Poftă bună!