ECHIPAMENTE ȘI ACCESORII PENTRU BUCĂTĂRII PROFESIONALE

021-332.32.21

Fursecurile americane sunt printre cele mai indragite prajiturele de mic dejun, care se inteleg foarte bine cu ceaiul sau cafeaua, dar cel mai bun prieten al fursecului e laptele caldut. Pot avea foarte multe forme si texturi, cele mai indragite fiind cele crocante la exterior si moi in interior.

Pentru a le putea face avem nevoie de cateva accesorii de bucatarie si o tava profesionala :

Noi am ales sa va prezentam 3 retete de fursecuri americane :


  1. Stiti filmuletele alea cu mancare pe care le vezi pe facebook si zici ca intr-o zi o sa incerci si tu reteta?
    Ei, asta este unul dintre acele filmulete incercate. Cu modificari insa.
    In reteta originala zaharul era aproape dublu cantitativ si erau si umpluti cu nutella.
    Cea mai simpla si rapida reteta de chocolate chip cookies, cu zahar brun, fragezi si deliciosi,
    se pastreaza peste o saptamana in cutii inchise. Deliciosi! Must try!
    Ne trebuie:
    115 g unt topit
    110 g zahar brun
    1 ou
    vanilie
    200 g faina
    1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    un praf de sare
    125 g picaturi de ciocolata
    – cantitati pentru cca 20 bucati –

Cum se fac:

Punem intr-un bol incapator untul topit, adaugam zaharul, omogenizam cu un tel si adaugam oul si vanilia. Omogenizam bine.
Adaugam peste unt ingredientele uscate amestecate in prealabil: faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Omogenizam bine compozitia  si la sfarsit adaugam picaturile de ciocolata. Amestecam.
Punem compozitia in tava, pe hartie de copt cu ajutorul unei cupe de inghetata (eu am folosit o cupa mai mica,
daca folositi o cupa normala, vor iesi ceva mai putine bucati). Daca vreti, ii puteti aplatiza usor, mie nu mi s-au aplatizat prea mult la copt.
Eu nu i-am aplatizat.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 10-12 minute. Nu ii coaceti mai mult, pentru ca se intaresc.
Vor fi usor moi cand ii scoateti din cuptor. Ii lasam 5 minute sa se raceasca in tava, apoi ii transferam pe un gratar.
Dupe 1-2 ore ii putem pune in cutii inchise.

(https://www.edithskitchen.ro/chocolate-chip-cookies/)

2. Ingrediente:
Unt – 200g (nesarat)
Zahar brun- 350 g
Faina – 400 g
Ciocolata menaj (chocolate drops) – 300g
Oua- 100g – 2 oua (1 ou are 50g)
Praf de copt – 0,5 grame (jumatate de pliculet)
Esenta vanilie – 0,5 ml

Mod de preparare:
Se amesteca zaharul brun cu untul si se adauga ouale treptat.
Praful de copt se pune deasupra cantitatii de faina – se adauga bucatelele de ciocolata (chocolate drops) si se amesteca impreuna cu faina si praful de copt.
Apoi se adauga peste amestecul obtinut din zahar, unt si oua si se mixeaza.

Se aseaza compozitia intr-un poche pentru a o turna mai usor in tava sau se aseaza cu o lingura in bucatele mici (trebuie pastrata distanta intre ele altfel se imprastie), in tava pentru copt pe o hartie de pergament. Incercati sa puneti cantitati egale in tava ca sa iasa bine. Se incinge cuptorul si apoi se pun la cuptor la 180 de grade pana cand se rumenesc.
American cookies se pot folosi si bucatele ca o baza (prim strat) pentru un desert panacotta sau mousse de ciocolata alba.

(http://www.catalinagrama.com/american-cookies/)

3.
Ingrediente – Biscuiti cu ciocolata (cca 20 biscuiti)

300 g faina
200 g unt
200 g zahar
150 g ciocolata neagra
2 oua mari
1/2 plic praf copt
sare (un varf de cutit)
1 baton vanilie (doar semintele)

Mod de preparare – Biscuiti cu ciocolata

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, semintele de vanilie, sarea si ouale pana obtinem o crema fina.
Amestecam faina cu praful de copt, o cernem si apoi o adaugam treptat cremei de unt.

Taiem ciocolata in bucatele potrivite (nu foarte mici) si le adaugam in aluat. Inglobam bucatelele de ciocolata in aluat cu ajutorul unei linguri de lemn.
Preincalzim cuptorul la 175°C. Cat timp se incalzeste cuptorul, bagam aluatul in frigider.
Dupa ce cuptorul s-a incalzit, scoatem aluatul din frigider (veti observa ca este moale) si formam cu mainile usor umede, bilute de aluat, mari cat o nuca.
Asezam bilutele la distanta de 4-5 cm una de cealalta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Coacem biscuitii pe treapta a treia de jos in sus, functie traditionala, pentru 15 minute sau pana cand incep sa prinda culoare pe margini.
Suprafata biscuitilor trebuie sa nu se bronzeze absolut deloc.
Cand observam ca marginile isi schimba discret culoarea, scoatem tava din cuptor si o lasam pe masa din bucatarie pentru 2-3 minute, fara sa atingem cu nimic biscuitii.
Dupa 2-3 minute, biscuitii incep sa se intareasca asa ca ii scoatem cu grija si ii asezam pe un gratar unde ii lasam sa se raceasca.

(https://www.lauraadamache.ro/2012/05/biscuiti-cu-ciocolata.html)


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *