ECHIPAMENTE ȘI ACCESORII PENTRU BUCĂTĂRII PROFESIONALE

021-332.32.21

Va prezentam o mancare delicioasa si indragita de romani. Nu e usor sa prepari aceste coaste de porc marinate (spare ribs) astfel incat sa devina fragede si totusi sa fie rumene si lipicioase. De multe ori carnea ramane tare si/sau se usuca excesiv. Carnea marinata devine mult mai frageda si, dupa gatire, ajunge sa pice singura de pe os. Va vom ajuta sa gasiti reteta perfecta dar si ustensilele necesare pentru a putea realiza aceasta reteta. 

In primul rand veti avea nevoie de un gratar de calitate si ar fi de ajutor daca poate fi pus si la cuptor ( vi-l recomandam pe acesta ). De altfel poate fi folosita si o tava de cuptor emailata ( ca aceasta ).

Nu ai nevoie de multe ingrediente, dar cu siguranta te ve indragosti imediat de aroma delicioasa a acestei retete. Pentru a pregati niste coaste barbecue si sa te poti bucura de un gust asemanator prepararii lor pe jarul unui gratar fiind gatite in confortul bucatariei casei voastre, veti avea nevoie doar de cateva ingrediente: 

  1. Coaste de porc sau vita ( dupa preferinta)
  2. Ulei
  3. Condimente si arome (sare, piper, chili, coriandru, cimbru, boia, usturoi pudra )
  4. sos barbecue (sos dulce de soia)

Coastele se pregatesc pentru a fi puse in cuptor, in tava grill sau tava emailata. Trebuie condimentate dupa gust cu ce ingrediente doriti ( sare, piper, usturoi, chili, cimbru etc.), dupa ce au fost unse cu un strat de sos barbecue sau sos dulce de soia (daca il folositi pe acesta nu puneti mult, ca sa nu fie prea dulce aroma).

In tava se pune putin ulei si putina apa si se pune totul la cuptor (la inceput cu folie de aluminiu deasupra grill-ului sau tavii emailate) si se lasa pana se patrund coastele bine. Cu putin timp inainte sa fie totul gata, folia trebuie scoasa. Mai poate fi adaugat, dupa ce este scoasa folia, se mai poate adauga un strat de sos barbecue si se mai pot presara niste condimente, dupa gust. La final, trebuie peste coaste sa fie un strat delicios si lipicios de sos barbecue. Coastele sunt gata in momentul in care osul aluneca usor de pe carne. 

Sosul barbecue se poate face si in casa din sos tomat cu cativa catei de usturoi, rosii, cativa stropi de otet balsamic si un praf de zahar, dat totul prin blender. 

Aceasta este o reteta simpla, pentru care va trebuie doar cateva ingrediente, un grill de calitate sau o tava emailata. 

Va dorim pofta buna!

( mai multe detalii despre reteta )


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *